Почасни предсједник
Партије демократског прогреса

Република Српска
Изнад свега

"Оспоравање Републике Српске је немогуће и сви који то покушавају морају да схвате да им је то узалудан напор."

Младен Иванић
Почасни предсједник ПДП-а

malden ivanjic

Због изузетних заслуга и огромног доприноса развоју Партије демократског прогреса, Сабор проглашава Почасног предсједника ПДП-а

Члан 32. Статута ПДП-а

Биографија

Младен Иванић је рођен у Санском Мосту 1958. године. Живи у Бањој Луци.  Ожењен, отац двоје дјеце.

Дипломирао је на Економском факултету у Бањој Луци 1981. године, а докторирао седам година касније на Економском факултету у Београду. Постдокторске студије завршио је на универзитетима у Манхајму и Гласгову.

Након завршетка факултета ради као новинар на Радију Бања Лука. 1985. године почиње академску каријеру – прво као асистент на предмету Политичка економија на Економском факултету у Бањој Луци, а од 1988. године и као ванредни професор. Политичку економију је до 1992. године предавао и на Економском факултету у Сарајеву, а од почетка рата до 1998. на Економском факултету у Источном Сарајеву.

Каријера

Политичку каријеру почиње 1988. године, поставши члан Предсједништва Социјалистичке Републике БиХ и на том мјесту остаје до 1991. године.

Партију демократског прогреса Републике Српске (ПДП РС) основао је 1999. чији је предсједник био 16 година.  Од 2015. године је почасни предсједник странке. Премијер Републике Српске је био од 2001. до 2003. године. Наредне четири године налази се на челу бх. дипломатије, а од 2007. је делегат Дома народа Парламентарне скупштине БиХ.

На Општим изборима 2014. са 317.799 гласова изабран је за српског члана Предсједништва Босне и Херцеговине. Након што је одступио са позиција предсједника странке, новембра 2015. године на 7. Сабору Партије демократког прогреса је изабран за почасног предсједника партије. По његовим ријечима осјетио је да је то био прави тренутак да вођење партије препусти једној новој генерацији политичара.

Погледајте остале органе ПДП-а

Сабор

Hајвиши орган ПДП-а

Погледајте више

Главни одбор

Hајвиши орган ПДП-а између два Сабора.

Погледајте више

Предсједник

Бранислав Бореновић

Погледајте више

Предсједништво

Политичко - извршни орган ПДП-а

Погледајте више

Генерални секретар

Политичко-административни центар ПДП

Погледајте више