5.8.2023

"Пут до правде и владавине права је дуг" Недићева поручује да измјене Изборног закона не смију бити у рукама оних који су крали гласове

Olivera Nedić

Изборни закон не смије и не може бити у камен уклесан и никако искључиво у рукама оних који су све учинили да криминилизацијом изборног процеса остану на власти.

Рекла је ово Оливера Недић, члан Главног одбора ПДП и предсједник Градског одбора ПДП Добој.

Недићева, која је недавно била панелиста на јавној дискусији „Право на правду“ у Добоју, у организацији Делегације Европске Уније у БиХ, каже да основни политички циљ мора бити измјена Изборног закона.

- Један од најјаснијих доказа изборних крађа и манипулација имали смо у Добоју на изборима 2020. године, што се доказало на поновљеним изборима. Али тромост правосудних институција, које за двије године нису дошле нити до једног судског епилога, довела је до тога да исти алати и актери понове у изборном процесу 2022. године, на шта смо упорно упозоравали још и прије избора – рекла је Недићева.

Истакла је да, уколико би се измијенио Изборни закон, актери изборних крађа више не би могли бити изабрани на позиције на којима су сада, јер је доказана крађа гласова од 17.000 гласова, што је величина једног града, док би носиоци правосудних функција би били слободнији у њиховом обављању, будући да свака корупција потиче од изборне.

- Пут до правде и владавине права је дуг, али само је упорни могу изборити и они који неће дозволити многобројним препрекама да их обесхрабре. Кроз студију случаја Добој даћемо смо све потребне препоруке, и како заштитити процес 2024. године, али и које конкретне мјере треба предузети у техничком и суштинском смислу од стране свих релевантних институција да имамо слободне изборе – поручила је Недићева.

Посљедње вијести