13.8.2023

"Наставља са хушкањем својих "питбулова" на медије који му нису по вољи" - Црнадак о Додиковим прозивкама на рачун појединих медија

Igor Crnadak

Најновији напади на медије у Републици Српској од стране Милорада Додика потврђују да се ради о токсичној политичкој личности и да је једина хомогенизација која је потребна Републици Српској она око идеје да он што прије поднесе оставку и оде, како бисмо могли почети живјети нормално.

Рекао је ово Игор Црнадак, шеф Клуба посланика ПДП у Народној скупштини Републике Српске и потпредсједник странке.

- Умјесто да је, након што су ухапшени починиоци,  упутио извињење новинарима које је оптужио да су сами себи уништили аутомобиле, Додик наставља са подјелом народа Републике Српске и хушкањем својих "питбулова" на медије који му нису по вољи – истакао је Црнадак.

Каже да се иза велике приче крије намјера СНСД да 22. августа још једном погази НСРС и усвоји три закона, иако је закључак НСРС прецизан да нема усвајања никаквих закона док се не усвоји закон о Уставнон суду БиХ, без страних судија и никакво формирање радних група и друге лажне представе то не могу замијенити.

- Иако Додик јуче буквално моли ПДП да се огласи о његовој оптужници, за то нема потребе, јер то и није посебно важна вијест. У сваком случају, не желимо ниједном изјавом да му отежавамо ситуацију. Додик себи може приуштити најскупље адвокате и сигуран сам да ће имати најбољу могућу одбрану. За ПДП је једина светиња Република Српска: њена територија, уставне надлежности, институције и њен народ. Ниједан појединац не смије да се изједначава са Републиком Српском, нити да своју личну политичку судбину веже за њу – каже Црнадак.

Истиче да за ПДП никад неће бити попуштања око уставно-правног положаја Републике Српске, али да нам треба Српска која има пријатеље у свијету, требају нам стотине милиона инвестиција и неповратних средстава из европских фондова, баш онако како то Србија ради и да треба да су у Српској људи слободни, да раде, да су насмијани, а не стално у страху и под притиском режима, што имамо сада.

- Ако Додик и СНСД имало мисле о Републици Српској и њеној будућности, а не о себи, порука за њих је јасна: Доста је. Мудрост је знати кад треба стати – поручио је Црнадак.

Посљедње вијести