26.7.2023

Крунић о састанку на Хвару: "Сваки састанак Додика и Милановића за Српску доноси ново понижење"

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

- Након што је Народну скупштину Републике Српске по ко зна који пут згазио, понизио њене одлуке и посланике који су гласали за непримјењивање одлука Уставног суда БиХ на територији Републике Српске, уназадио српску позицију на нивоу БиХ и то све да би трампио кумову зграду за више десетина милиона КМ народног новца, сљедећи потез Милорада Додика је био да одлети на Хвар, преда рапорт свом великом пријатељу и још већем србомрсцу Зорану Милановићу, те преузме најновије инструкције – рекао је Љубиша Крунић, члан Предсједништва ПДП и делегат у Вијећу народа Републике Српске.

Крунић каже да осим општих фраза саопштених из кабинета хрватског предсједника јавност не зна шта је била тема разговора Додик-Милановић.

- Да ли је Додик тако хитно авионом који му плаћа народ отишао на Хвар да покуша да издејствује да Хрватска одустане од градње одлагалишта нуклеарнох и радиоактивног отпада на Трговској гори, надомак Републике Српске? Тешко, будући да му ни до сада то није била тема разговора са пријатељем Милановићем. Да ли је можда тражио да се обиљежи мјесто страдања Срба у Другом свјетском рату на другом острву, Пагу, будући да неоусташе упорно уништавају обиљежје? Тешко је и то очекивати од онога који је предао јасеновачку грађу Хрватима – рекао је Крунић.

Истиче да је једино реално да су разговарали о новим понижењима Републике Српске, јер смо од овог двојца тако нешто и навикли.

- Сасвим је могуће да су договарали детаље нове Милановићеве посјете БиХ и прославе неке злочиначке акције, као што су својевремено заједно банчили на Додиковом имању након што је Милановић прославио годишњицу акције „Маестрал“ у којој су ХВО и Армија БиХ протјерали и побили хиљаде Срба са подручја Мркоњић Града, Петровца, Јајца, Шипова, Дрвара... Могуће је и да су договарали ново одликовање некој злочиначкој ХВО бригади у срцу Републике Српске, као што је у марту урађено у Дервенти уз пристанак власти Републике Српске и Додикову личну гаранцију. Шта год било, искуство нас је научило да након састанка Додик-Милановић Републику Српску и српски народ не очекује ништа добро, него само ново понижење – поручио је Крунић.

Посљедње вијести