4.8.2023

Бореновић на обиљежавању годишњице "Олује": 4. август дан туге и сјећања

Borenović

- Данашњи дан, 4. август, заувијек ће остати дан туге и сјећања за цјелокупни српски народ. Ово је и дан опомене да је у данашњем свијету правда релативан појам и да не стигне увијек оне који су починили најсуровије злочине, будући да за злочине у акцији „Олуја“ никада нико није кажњен. То је злочин који траје.

Рекао је ово предсједник ПДП Бранислав Бореновић поводом обиљежавања 28. годишњице протјеривања и убијања Срба са подручја Републике Српске и Републике Српске Крајине у акцији „Олуја“.

Бореновић и Станивуковић на обиљежавању годишњице "Олује"

Бореновић подсјећа да је за неколико дана са подручја гдје су одувијек живјели протјерано најмање 220.000 Срба, убијено више од 2.000, а да је уништено преко 20.000 кућа.

- Како год то међународни политички судови квалификовали, јасно је да је „Олуја“ за циљ имала свјесно истребљење српског народа са једног простора, односно да је почињен геноцид, и то други у једном вијеку који смо доживјели од стране усташких и неоусташких злочинаца – поручио је Бореновић.

Бранислав Бореновић и Милош Вучевић

Лидер ПДП је истакао да ће на онима који прослављају и величају геноцид почињен у „Олуји“ остати вјечни биљег срамоте.

- Јадно је и тужно што и данас, у европској Хрватској, највише државно руководство његује туђмановску идеологију и слави овај тужни дан. Oно што је у цивилизованом свијету за срам, то они славе. Али, давно је написао велики Дучић оно што они не знају, нити могу знати: „Ловор не ниче с буњишта и кала, он је за хероје, а не за убице“ – закључио је Бореновић.

Бореновић, Миличевић, Говедарица

Посљедње вијести