27.7.2023

Бореновићев одговор Додику „Чуј овог мјерача патриотизма који никад није научио шта значи патриотизам“

Siniša Pašalić/RAS Srbija

Чуј овог мјерача патриотизма. За њега је патриотизам у рату био шверц Ронхилом, а данас му је патриотизам шверц лажних обећања, кумовских зграда, погажених одлука парламента Српске.

им ријечима је предсједник ПДП, Бранислав Бореновић, реаговао на јучерашњу изјаву предсједника СНСД и Републике Српске, Милорада Додика, да „СДС може да се врати на патриотске основе, али ПДП не може никад јер је на издајничком путу“.

-Њему је патриотизам корупција, дужничко ропство са ненормалним каматама, изолација, гашење слободе говора, тајни хварски сусрети и срамно одликовање злогласних ХВО бригада, тјерање људи на Запад… Његов патриотизам је глад за фотељама, привилегијама, аутима, буџетима – написао је Бореновић на друштвеним мрежама.

https://twitter.com/BBorenovic/status/1684487961268613122?s=20

С друге стране, тврди Бореновић, за ПДП је патриотизам слободна, запослена, праведна и достојанствена Република Српска у којој су највеће плате и пензије, са јаким институцијама и уставним компетенцијама унутар дејтонске БиХ.

-Немамо се ми шта враћати на патриотске основе, с њих никада нисмо ни отишли, а овај никада није научио шта значи патриотизам – поручује Бореновић.

(СрпскаИнфо)

Посљедње вијести