28.7.2023

Бореновић о изградњи Централног спомен-обиљежја: "Република Српска то дугује онима који су је својим животима створили"

Borenović

 - Двије деценије је СНСД био власт и на градском и на републичком нивоу, а није им пало на памет да изграде ни градско, а ни Централно спомен обиљежје погинулим борцима Републике Српске. Сада, када је на чело града Бањалука дошао неко ко, три деценије од завршетка рата, жели да то реализује, покушали су све да опструишу изградњу. Толики ниво непоштовања према онима који су дали живот за Републику Српску је невјероватан - рекао је предсједник ПДП Бранислав Бореновић.

Каже да фрустрирани и неспособни ликови владајућег режима који су 20 година арчили новац грађана Бањалуке морају прихватити нове реалности.  

- А то је да градоначелник Станивуковић и нова градска управа имају озбиљну намјеру да реализују бројне капиталне пројекте и поред свих подметања од појединаца из СНСД-а - рекао је Бореновић.

Бореновић каже да вјерује да ће спомен обиљежје бити изграђено до сљедеће године.

- Република Српска то дугује онима који су је својим животима створили и ја се, као борац Војске Републике Српске, радујем што ће постојати то мјесто гдје ћемо,  с поносом и тугом, гледати уклесана имена наших пријатеља и сабораца. Толико су заслужили - поручио је Бореновић.

 

Посљедње вијести